niedziela, 15 maja 2011

Naleśniki ze szpinakiem

Naleśniki.... uniwersalna podstawa do zrobienia przekąski, obiadu, lub słodkiego deseru. Mogą być zapiekane albo takie zwykłe bez dodatków. Brak pomysłu na obiad, a ma być szybki, szybki wgląd w lodówkę, szpinak jest i czosnek się znajdzie, ale nie ma sera feta, jest zółty, aa tam może być i proszę :)



Składniki:
Naleśniki :
1 jajko,
mąka,
szczypta soli,
pół szklanki wody gazowanej,
mleko,
Połączyć składniki tak, żeby osiągnęły konsystencję gęstej śmietany. Rozgrzać patelnię, przed każdym naleśnikiem natłuszczać patelnie kawałkiem słoniny.
Nadzienie:
Pół opakowania szpinaku mrożonego,
3 ząbki czosnku,
sól, pieprz,
ser żółty,

Szpinak pokruszyć i wrzucić do rondelka, odparować, dodać przeciśnięty czosnek, doprawić sola i pieprzem. Farsz nakładać na naleśniki, posypać startym serem, zawijać i podsmażyć na maśle.
Pyszna prostota : )

1 komentarz:

  1. Mhmh.. ze szpinakiem owszem ;-) Uwielbiam ten kolorek! I jak to mówią 'trawę' ;-))


    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że tu jesteś. Twoja opinia jest dla mnie ważna :)