Składniki ( dla dwóch osób):
- filet z łososia,
- 4 ząbki czosnku,
- sól, pieprz,
- papryka ostra,
- garść świeżego tymianku i koperku,
- masło,
- cytryna,
Łososia podzielić na dwie części, skropić cytryną, solą i pieprzem. Uciąć kawałek folii aluminiowej, posmarować ją masłem, ułożyć na niej rybę. Posypać obficie papryką, tymiankiem i koperkiem. Wycisnąć po dwa ząbki czosnku na każdy kawałek, ułożyć skrawki masła. Zawinąć folię w paczuszki tak żeby w środku było powietrze. Piec z termoobiegiem w 200stopniach około 20 min.
Musi być naprawdę pyszny i delikatny! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńJeżeli mówimy o łososiu to jestem za ;-) Poproszę jutro na obiadek ;-D
OdpowiedzUsuńwww.przysmakiewy.pl