Składniki dla jednej osoby:
- 2-3 koszyczki makaronu tagiatelle (penne też będzie dobre),
- kawałek łososia,
- 4 cebulki dymki,
- pół opakowania szpinaku, ja użyłam mrożonego,
- 2 ząbki czosnku,
- masło,
- koperek,
- estragon, sól, pieprz, oregano,
Łososia oprószyć solą i pieprzem, ugotować na parze lub w folii w piekarniku. Ostudzonego podzielić na kawałeczki. W międzyczasie rozmrozić szpinak, cebulkę pokroić poddusić na maśle, dodać szpinak, łososia, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku przyprawami. Makaron ugotować w osolonej lekko wodzie, odcedzić i dodać do łososia. Dobrze wymieszać i nałożyć na talerz, posypać koperkiem.
pysznosci, mooje smaki !
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie;)
OdpowiedzUsuń