Ostatnimi gorącymi powiewami słońca upiekłam malinkę. Biszkopt przełożony kremówką i budyniem z malinkami, które łamią słodki smak ciasta. Aż chce się więcej...
Bardzo łatwe do wykonania
Masa malinowa:
- 2 szklanki wody
- 1 szklanka cukru,
- 2 opakowania budyniu śmietankowego lub malinowego,
- 2 szklanki malin,
- ćwierć kostki masła,
Maliny rozdrobnić widelcem, zagotować je z 1 szklanką wody i cukrem. W pozostałej ilości wody rozrobić budyń. Budyń dodać do wody z malinami. Wyłączyć palnik i wmieszać masło rózgą, szybko by nie powstały grudki. Gorące wylać na przepołowiony biszkopt. Pozostawić do ostygnięcia.
- 500 ml śmietanki 30 %,
- 1 łyżka cukru pudru,
- 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w niewielkiej ilości wody, najlepiej w kąpieli wodnej, wtedy nie robią się grudki,
- opakowanie czerwonej galaretki,
Śmietankę ubić dodając rozpuszczoną żelatynę i cukier. Masę wyłożyć na budyń, na to druga część biszkoptu. Galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu, tężejącą wylać na biszkopt.
Smacznego !!!
:)
Dzień dobry, Zwracam się z uprzejmą prośbą o podanie kontaktowego adresu e-mail na kontakt@blog-media.pl w celu umożliwienia przekazania propozycji współpracy. Pozdrawiam serdecznie, Magdalena
OdpowiedzUsuń