środa, 5 marca 2014

Masło z orzeszków ziemnych

Zakochałam się, jejku jakie to jest pysznie uzależniające. Wykonanie nie sprawia trudności, najdłużej schodzi na obieraniu orzeszków, trzeba uważać by nie podjadać ;), z dodatkami lub bez, ja lubię jak jest odrobinę słony i z kawałkami czekolady na krakersie mmm pycha. Robiliście już?

Składniki:
- 200 g orzechów ziemnych,
- sól do smaku,
- ewentualnie posiekana gorzka czekolada,

  Orzeszka obrać, podprażyć je na patelni do lekkiego zbrązowienia dodając szczyptę soli, ewentualnie dwie :).  Orzeszki przesypać do malaksera, miksować do czasu uzyskania mazistej, gładkiej konsystencji.
  Przełożyć do słoiczków, przechowywać w lodówce.

Następnym razem domowa nutella :)




Smacznego !!!


6 komentarzy:

Dziękuję, że tu jesteś. Twoja opinia jest dla mnie ważna :)