- makaron spaghetti pół opakowania,
- 130 g boczku ,
- 2 jajka,
- 1 ząbek czosnku,
- garść pietruszki,
- pół filiżanki startego sera Pecorino,
- sól, pieprz,
- łyżka oleju,
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Na dużej patelni podgrzać olej, wrzucić boczek pokrojony na drobne i cienkie paski, żeby się trochę podsmażył. Do boczku dodać posiekany czosnek i pietruszkę. Gdy smaki się połączą dodać ugotowany makaron. Jajka rozbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Patelnię zdjąć z ognia, makaron wymieszać z serem. Po chwili, gdy patelnia lekko ostygnie, wlać jajka i mieszać aż pokryje się cały makaron. Doprawić pieprzem, posypać serem.
Smacznego !!! :)
Makarony też mogłabym jeść każdego dnia:D
OdpowiedzUsuń