Upiec biszkopt stąd
Masa budyniowa:
- 0,5 L mleka,
- pół szklanki cukru,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 1 opakowanie cukru waniliowego,
- 6 żółtek,
- kostka margaryny lub masła,
Połowę mleka zagotować z cukrami, a mąkę i żółtka rozmieszać z resztą mleka, z tego ugotować budyń. Odstawić do ostudzenia, masło utrzeć na puch, dodając budyń.
- 4 paczki herbatników,
- wódka rozcieńczona wodą pół na pół,
- śmietanka kremówka,
- masa krówkowa,
- kilka kostek czekolady,
Biszkopt przekroić wzdłuż, wykładać po kolei: połowę masy z budyniu, herbatniki nasączone, masa krówkowa, herbatniki, druga część masy budyniowej, biszkopt. Na wierzch ubitą kremówkę (można dodać żelatyny), zetrzeć czekoladę na tarce.
Takie ciasta są przepyszne :)
OdpowiedzUsuńOwszem, są przepyszne i strasznie zachęcają do konsumpcji ;-D
OdpowiedzUsuńwww.przysmakiewy.pl