Składniki:
- 450 g płatków owsianych,
- 150 g słonecznika łuskanego,
- 150 g migdałów w płatkach,
- mały słoik musu jabłkowego (może też być niepełna szklanka soku jabłkowego lub jabłko starte na tarce),
- 2 łyżeczki cynamonu,
- 150 g miodu,
- 100 g brązowego cukru
- 100 g orzechów włoskich lub dyni,
- 1 łyżeczka soli,
- 2 łyżki oleju słonecznikowego,
- 150 g żurawiny suszonej,
- 150g rodzynek,
Wymieszać wszystko za wyjątkiem rodzynek i żurawiny. Wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 170ºC około 35-40min, mieszając kilka razy. Po wystudzeniu wymieszać z rodzynkami i żurawiną. Można ją przechowywać wiele tygodni w szczelnie zamkniętym pojemniku, ale szczerze wątpię, że to się uda = DSmacznego! = D
na śniadanko z jogurtem :) pycha :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam takiej domowej. Musi być pyszna;)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbowac zrobić bo jeszcze nigdy nie robiłam a wygląda przepysznie:-)
OdpowiedzUsuńDomowe najlepsze :)
OdpowiedzUsuńodkąd spróbowałam domowej kupne odeszły w niepamięć :)
OdpowiedzUsuńświetna kombinacja składników
wyrzucam miód i cukier i wrzucam resztę do sojowego mleka :)
OdpowiedzUsuńZrobilam ale mi nie wyszly takie duze kawalki. Cos musialam zrobic źle .
OdpowiedzUsuń